Sam Jacob Studio for architecture and design
is a collaborative practice that makes
buildings, places, strategies and objects.

+44 207 251 6735
[email protected]

We are working with the Victoria and Albert Museum’s on a £2.25 million overhaul of its main entrance on Cromwell Road. The upgrade aims to create an outstanding visitor experience while also promoting design excellence and accessibility.

The entrance is an iconic space which has acted as a welcome and hub for visitors for over 100 years, not only as a point of orientation and visit planning, but as a centre for events of all types – Friday Lates, private views, donor receptions, and curated performances. Our work will help develop one of the great public rooms of London for the future.

The first phase of the Cromwell Road project will redesign the imposing entrance’s glass doors and security bag check area. The second phase, planned to complete in 2020, will upgrade the rotunda’s entrance desk, furniture, cloakroom, toilets, lighting and heating.

Philippa Simpson, acting director of design and FuturePlan said: ’We’re thrilled to be working with Sam Jacob on one of the most spectacular spaces in the museum. His vision for the entrance celebrates the material and structure of the listed building while creating closer connections to the street, the surrounding galleries and the rich collections they house, to provide an inspiring moment of arrival.’

Client
V&A Museum